Prilagođeno pretraživanje

Sunday, December 16, 2007

Zapečena rebra u umaku

Potrebno:

1 kg telećih i janjećih rebara
so,biber
100 g nasjeckanog luka
2 protisnuta česna bijelog luka
2 čili papričice
1 kašika ulja
1 nasjeckani paradajz
100 ml vode

Priprema:

Rebra narežite na komade željene veličine,posolite i pobiberite.Rebra,luk,bijeli luk i čili papričice popecite u širokoj tavi na ulju i premjestite u pleh.Zalijte sjeckanim paradajzom i vodom.Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni C i pecite oko 90 minuta.Nakon 40 minuta meso okrenite i nastavite dalje peći do kraja.
Poslužite uz zelenu salatu.
Kako bi pečenje dobilo lijepu boju pred kraj pečenja pojačajte temperaturu u rerni na 220-240 stepeni C,premažite meso hladnim maslacem i pecite još 10-ak minuta.

No comments:

Recepti Headline Animator