Prilagođeno pretraživanje

Thursday, December 20, 2007

Bijela musaka

Potrebno(za 4 osobe):

2 tikvice
5 jaja
300 g sira
7 kašika prezle
3 kašike kajmaka
pola kašičice praška za pecivo
3 kašike brašna
ulje
so,mljeveni crni biber

Priprema:

Tikvice oljuštimo i krupno izrendamo.Dodamo i krupno izrendan sir.Polupamo jaja i dodamo u sud.Potom dodamo i kajmak,prašak za pecivo,brašno,prezlu,posolimo,pobiberimo i miješamo kašikom dok se smjesa ne sjedini.U nauljen vatrostalni sud sipamo prethodno pripremljenu smjesu od tikvica.Izravnamo površinu i poprskamo uljem.Pečemo 40 minuta na 180 stepeni C.Kašikom vadimo musaku na činiju za serviranje.Ukrasimo listovima zelene salate.Na svaki list stavimo kašiku kisele pavlake.
Uz ovo jelo predlažemo da popijete kvalitetno suho bijelo vino.

No comments:

Recepti Headline Animator