Potrebno(za 4 osobe):
300 g grisa
2 žumanca
1 jaje
150 ml mlijeka
30 g maslaca
100 g naribanog dimljenog sira
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
1 žličica maslaza za premazivanje vatrostalne posude
Salsa:
1 limenka pelatea(850 g)Podravka
2 žlice maslinova ulja
2 žličice šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica narezanog bosiljka
1 žlica Vegete
200 g mozzarelle
Priprema:
U dublju zdjelu stavite krupicu,razmućena žumanca i jaje,otopljeni maslac,naribani sir,peršin i Vegetu.Sve dobro izmiješajte i ostavite stajati 15-20 minuta.Od pripremljene smjese oblikujte okruglice i stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu oko 10 minuta.Gris okruglice ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu namazanu maslacem.Na maslinovo ulje stavite pelate,dodajte šećer,nasjeckani češnjak,bosiljak i Vegetu pa sve zajedno pirjajte oko 10 minuta.Okruglice od grisa prelijte pripremljenim umakom od rajčica,po površini rasporedite narezanu mozzarellu i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni C oko 15 minuta.
Uz zapečene i tople gris-okruglice poslužite zelenu salatu.
Savjet:
Naribate li na mozzarellu 2-3 žlice parmezana,jelo će biti još pikantnije.
No comments:
Post a Comment