Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 21, 2007

Biftek sa zelenim rezancima

Potrebno(za 4 osobe):

600 g bifteka
250 g zelenih rezanaca
200 g očišćenih dagnji
3 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
2 žličice Vegete
200 ml vrhnja za kuhanje
2-3 žlice limunova soka
50 ml vina
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete
svježe mljeveni papar
50 g maslaca
4 žlice konjaka
20 g naribanog parmezana

Priprema:

Na maslinovu ulju kratko popržite dagnje,dodajte nasjeckani češnjak,Vegetu i vrhnje.Kratko prokuhajte,a zatim umiješajte limunov sok,vino i peršin.Tjesteninu blago skuhajte u posoljenoj vodi,ocijedite i umiješajte u umak s dagnjama.Biftek očistite od žilica,a zatim ga narežite na 4 deblja odreska.Odreske pospite Vegetom i mljevenim paprom,a zatim ih popržite na maslacu sa svake strane 5-6 minuta.dodajte konjak i još vrlo kratko pržite(oko 1 minutu).Toplu tjesteninu s umakom od dagnji stavite na tanjur,na tjesteninu stavite odreske,pospite parmezanom i odmah poslužite uz salatu po želji.
Ako volite manje pečen biftek,dovoljno ga je pržiti 2-3 minute sa svake strane.

No comments:

Recepti Headline Animator