Prilagođeno pretraživanje

Saturday, December 1, 2007

Rožata

Sastojci:

1 l mlijeka
300 g kristal šećera
2 vrećice Vanilin šećera Dolcela
malo limunove korice
7 jaja
2 žumanca
maslac za kalupe

Za karamel:
200 g šećera
200 ml vode

Za ukrašavanje:

Šlag pjena Dolcela

Priprema:

Mlijeko, šećer i vanilin šećer te malo limunove korice skuhajte i ohladite. Posebno istucite jaja i žumanca te ih izmiješajte s pripremljenim mlijekom.
Zatim mješavinu izlijte u veći kalup ili u manje kalupe po želji, koje prethodno treba premazati maslacem i obliti karamelom.
Stavite u vodenu kupelj pa u pećnicu i pecite (kuhajte) na 180°C oko 20 minuta ako su manji kalupi, odnosno 40 minuta ako je kalup veći.
Karamel pripremite tako da šećer stavite u posudu s nekoliko kapi vode i karamelizirate do svijetlo smeđe boje.

Posluživanje:

Kremu ohladite, izvadite na tanjuriće, po potrebi je još prelijte umakom od karamela i ukrasite šlagom. Za umak ostatak karameliziranog šećera zalijte vodom i kuhajte dok se šećer dopola ne ukuha.

Savjet:

Rožata se može i poklopljena kuhati na pari.

No comments:

Recepti Headline Animator