Sastojci:
1 l mlijeka
300 g kristal šećera
2 vrećice Vanilin šećera Dolcela
malo limunove korice
7 jaja
2 žumanca
maslac za kalupe
Za karamel:
200 g šećera
200 ml vode
Za ukrašavanje:
Šlag pjena Dolcela
Priprema:
Mlijeko, šećer i vanilin šećer te malo limunove korice skuhajte i ohladite. Posebno istucite jaja i žumanca te ih izmiješajte s pripremljenim mlijekom.
Zatim mješavinu izlijte u veći kalup ili u manje kalupe po želji, koje prethodno treba premazati maslacem i obliti karamelom.
Stavite u vodenu kupelj pa u pećnicu i pecite (kuhajte) na 180°C oko 20 minuta ako su manji kalupi, odnosno 40 minuta ako je kalup veći.
Karamel pripremite tako da šećer stavite u posudu s nekoliko kapi vode i karamelizirate do svijetlo smeđe boje.
Posluživanje:
Kremu ohladite, izvadite na tanjuriće, po potrebi je još prelijte umakom od karamela i ukrasite šlagom. Za umak ostatak karameliziranog šećera zalijte vodom i kuhajte dok se šećer dopola ne ukuha.
Savjet:
Rožata se može i poklopljena kuhati na pari.
No comments:
Post a Comment