Prilagođeno pretraživanje

Saturday, December 15, 2007

Piletina iz Kijeva

Potrebno:

2 komada pilećih prsa
so
limunov sok
ulje za prženje

Za začinjeni maslac:

100 g maslaca
2 kašičice nasjeckanog peršina i vlasca
biber
1 kašika vegete

Za pohovanje:

3 kašike brašna
2 jaja
150 g prezli

Priprema:

Maslac pjenasto izmiješajte,dodajte nasjeckani peršin i vlasac,začinite biberom i vegetom.Dobro izmiješajte i tako pripremljeni maslac oblikujte u tanki valjak.Zamotajte u foliju i stavite u frižider da očvrsne.Filetirana pileća prsa(4 odreska) lagano omekšajte čekićem za šnicle,malo posolite i nakapajte limunovim sokom.Rashlađeni maslac narežite na 4 komada.Na svaki odrezak stavite po jedan i savijte odreske u obliku rolada.Uvaljajte ih u brašno,razmućena jaja i prezle te stavite da se prže u vruće ulje 10-ak minuta.
Uz pohovanu piletinu kao prilog poslužite prženi krompir.

No comments:

Recepti Headline Animator