Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 7, 2007

Blagdanska kokošja juha s gris-knedlima

Potrebno(za 6-8 osoba):

1 kokoš (oko 2 kg)
150 g korjenastog povrća(mrkve,peršina,celera)
list peršina
list celera
2 žlice Vegete
Gris-knedli
2 jaja
100 g grisa(krupice)
1 žličica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Kokoš stavite u veći lonac i zalijte s toliko hladne vode da prekrije meso.Dodajte oguljeno korjenasto povrće,Vegetu i stavite na laganu vatru da zakipi.Kada zakipi,žlicom maknite pjenu i nastavite kuhati polupokriveno dok kokoš ne omekša.Potkraj kuhanja dodajte grančice celerova i peršunova lista.
Za to vrijeme pripremite mješavinu za gris-knedle.U dubljoj zdjelici razmutite jaja,dodajte gris,Vegetu,nasjeckani peršin i pjenjačom umiješajte jednoličnu smjesu.Pokriveno ostavite stajati pola sata.
Smjesu za gris-knedle premiješajte,žličicom oblikujte knedle,stavljajte u kipuću juhu i kuhajte na laganoj vatri 8-10 minuta.
Toplu juhu poslužite s povrćem koje se kuhalo u juhi,a uz narezanu kuhanu kokoš poslužite umak od hrena ili umak po želji.

Savjet:

Kuhani knedli ne smiju biti dulje vrijeme u juhi zato što će je "popiti".

No comments:

Recepti Headline Animator