Prilagođeno pretraživanje

Saturday, December 1, 2007

Anzac kolačići

Sastojci:

120 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
50 g kokosovog brašna
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
80 g zobenih pahuljica
150 g šećera
120 g maslaca
2 žlice javorova sirupa
3 žlice kipuće vode

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo, zobene pahuljice i šećer.
2. Na laganom plamenu otopite maslac, ulijte javorov sirup, dodajte 3 žlice kipuće vode i promiješajte.
3. Maslac dodajte brašnu i dobro promiješajte tako da se svi sastojci povežu.
4. Mokrim rukama oblikujte kuglice veličine oraha pa ih rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 15 minuta. Uklonite ih s pleha dok su još vrući.

Posluživanje:

Poslužite ih uz topli ili hladni napitak.

Savjet:

Između kolačića ostavite dovoljan razmak jer će se pečenjem raširiti.

No comments:

Recepti Headline Animator