Prilagođeno pretraživanje

Thursday, December 20, 2007

Ragu od goveđeg repa

Potrebno:

1,5 kg goveđeg repa nasječenog na manje komade
2 glavice luka
1 mrkva
1 česno bijelog luka
100 g masnijeg suhog mesa
1 crvena paprika
4 kašike ulja
2 kašike pekmeza od paradajza
pola kašičice soli
voda
malo vruće supe od mesnih kostiju
malo celera

Priprema:

Suho meso narežite na kocke.Papriku očistite od sjemenki i narežite na rezance.U velikom loncu ugrijte ulje sa suhim mesom,u tome staklasto ispržite luk i bijeli luk,dodajte komade goveđeg repa i dinstajte dok meso ne dobije smeđu boju.Dodajte kocke mrkve i papriku,posolite.Pekmez od paradajza razrijedite s malo vruće vode i dodajte jelu.Dospite još malo vode i dinstajte dok se voda ne ispari.Dopunite supom od mesa i ragu dinstajte oko 3 sata na umjerenoj temperaturi uz povremeno dolijevanje mesne supe.Celer narežite na ploške i dodajte raguu nakon 2 sata kuhanja.

No comments:

Recepti Headline Animator