Prilagođeno pretraživanje

Thursday, December 20, 2007

Punjene paprike na travnički način

Potrebno:

1 kg sitnijih paprika
10 dkg luka
40 dkg mesa bez kosti
8 dkg riže
1-2 kašike ulja
peršun
20 dkg slatkog kajmaka
0,5 l slatkog mlijeka
malo mljevene crvene paprike
malo maslaca
biber

Priprema:

Paprikama odrežite poklopce,istresite sjemenke,odstranite drške i operite ih.Meso isjeckajte ili sameljite,posolite,pobiberite,dodajte rižu,luk sitno isjeckan i peršun.Sve izmiješajte,dodajte malo ulja i još promiješajte.Dolmom punite paprike,zatvorite ih poklopcima koje ste odrezali i složite u lonac.Dodajte malo vode,poklopite posudu i kuhajte.Tokom kuhanja po potrebi dolijte vode,ali vrlo malo.Kad paprike budu kuhane,pomiješajte kajmak i slatko mlijeko i tom smjesom prelijte dolmu.Paprike još malo držite na ringli na tihoj vatri da se malo ukrčkaju.
Punjene paprike pažljivo servirajte sa saftom.Prije iznošenja na ntrpezu,upržite malo mljevene paprike sa maslacem i prelijte dolmu.

No comments:

Recepti Headline Animator