Prilagođeno pretraživanje

Sunday, December 16, 2007

Teletina s blitvom i gljivama

Potrebno:

6 telećih odrezaka(svaki po 150 g)
200 g blitve
300 g gljiva
80 g luka
1 kašika margarina
1 kašika ulja
1 kašika naribanog tvrdog sira
so,biber
1 kašičica vegete

Priprema:

Na zagrijanom margarinu kratko prodinstajte nasjeckani luk,dodajte nasjeckane gljive i dinstajte dok tekućina ne ispari.Umiješajte narezanu blitvu,dodajte vegetu i sve kratko prodinstajte.Odreske posolite,pobiberite i po njima rasporedite dinstane gljive i blitvu.Svaki odrezak savijte i učvrstite čačkalicom.U tavi,na zagrijanom ulju odreske popecite sa svakih strana,izvadite čačkalice,podlijte vodom i stavite u rernu na 200 stepeni C oko 30 minuta.Pred kraj pečenja pospite meso naribanim tvrdim sirom i ostavite u rerni da se sir rastopi.
Mesne roladice narežite i poslužite uz prilog od graha,krompira i salatu.

No comments:

Recepti Headline Animator