Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 21, 2007

Pastrmka pohovana sa prezlama

Potrebno:

1 kg pastrmke
2-3 kašike limunovog soka
1 kašika vegete za ribu
ulje za prženje

Smjesa za pohovanje:

50 g brašna
2 jaja
50 g žutog sira
50 g prezli

Priprema:

Pastrmke operite,očistite,odstranite im peraje i posušite papirnatom salvetom.Filetirajte ih tako da im prvo odstranite glave,a zatim zarežite uzduž gornje peraje u dubinu do srednje kosti.Oštrim nožem pažljivo odvojite mesni dio ribe od kosti.Tako pripremljene filete pastrmke nakapajte limunovim sokom,pospite vegetom i ostavite na hladnom mjestu oko 20 minuta.Marinirane filete uvaljajte u brašno,umočite u razmućena jaja i provucite s jedne i druge strane preko prezle koju ste pomiješali sa naribanim sirom.Pržite ih u dubokom ulju sa svake strane oko 3 minuta.
Pohovane pastrmke poslužite tople uz kuhani krompir i svježu salatu.

No comments:

Recepti Headline Animator