Potrebno(za 4 osobe):
600 g svinjskog filea(lungića)
1 žlica Vegete
50 ml maslinovog ulja
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica svježe metvice(listići)
2 češnja češnjaka
malo vode za podlijevanje
20 g maslaca
Čokoladni umak:
35 g čokolade za kuhanje
2 žlice vode
100 ml slatkog vrhnja
1/2 žličice đumbira
1 čili papričica
1 žličica svježe metvice
2-3 žlice limunova soka
1/2 žličice Vegete
bijeli papar
Prilog:
250 g riže dugog zrna
800 ml vode
sol
3-4 žlice ulja
100 g kikirikija
Priprema:
Svinjski file očistite od žilica,narežite na odreske i pospite Vegetom.Dodajte naribanu limunovu koricu,listiće svježe metvice,češnjak narezan na četvrtine i prelijte maslinovim uljem.Sve dobro izmiješajte,pokrijte aluminijskom folijom i ostavite stajati sat vremena.Na maslacu popržite marinirane odreske sa svake strane 3-4 minute,a zatim ih nastavite pirjati podlijevajući toplom vodom oko 15-20 minuta.Čokoladu prelomite na veće komade,dpdajte vodu i otopite na pari.Pjenjačom postupno umiješajte vrhnje,đumbir,papar,narezanu čili papričicu,limunov sok,2-3 žlice umaka za pečenje,narezanu metvicu i Vegetu.Umak kuhajte na pari otprilike 1 minutu,a do posluživanja držite na toplom mjestu(kupki).U kipuću posoljenu vodu dodajte rižu i na laganoj vatri kuhajte 10-12 minuta.U kuhanu rižu umiješajte ulje te očišćeni i poprženi kikiriki.Uz ove aromatične odreske poslužite rižu s kikirikijem i topli umak od čokolade.
No comments:
Post a Comment