Potrebno(za 4 osobe):
200 g račića
200 g očišćenih dagnji
100 g Parboiled riže Podravka
80 g očišćenih zelenih maslina
100 g sira ementalera
1 žlica maslinovog ulja
Preljev:
200 ml vrhnja za kuhanje
50 g naribane kisele jabuke
1 žlica kapara
2-3 žlice konjaka
1 žlica kečapa
1 žlica Vegete za posipanje
2 žlice limunova soka
1 glavica zelene salate
Priprema:
Račiće i očišćene dagnje stavite u kipuću i malo posoljenu vodu.Kratko ih prokuhajte i ocijedite.Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi,ocijedite,malo isperite pod mlazom vode i stavite u dublju zdjelu.Dodajte kuhane račiće i dagnje,narezane masline,sir narezan na kockice,maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte.
Preljev za ovaj koktel pripremite ovako:
U vrhnje za kuhanje umiješajte naribanu jabuku,kapare,konjak i kečap.Lagano izmiješajte,pa dodajte Vegetu za posipanje.Na kraju umiješajte limunov sok.
Na dno odgovarajuće čaše ili tanjura za posluživanje stavite list do lista zelene salate,po salati rasporedite pripremljenu mješavinu račića i riže,prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.
Savjet:
Pri pripremanju preljeva limunov sok dodajte svakako na kraju.Lagano promiješajte i odmah izlijte po salati.
No comments:
Post a Comment