Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 28, 2007

Pohovane tikvice i patlidžan

Potrebno(za 4 osobe):

40 dag tikvica
40 dag patlidžana
6 dag krušnih mrvica
4 dag svježeg ribanog parmezana
1 jaje
2 velike žlice ulja

Priprema:

Tikvice i patlidžane operite,ogulite,narežite na tanke odreske i ostavite da se ocijede.U međuvremenu,pomiješajte krušne mrvice i naribani parmezan.Vilicom istucite jaje.Odreske tikvica i patlidžana uvaljajte u mrvice i sir,zatim u jaje te ponovo u mrvice i sir.Lim za pečenje nauljite i posložite tikvice i patlidžane,prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici na temperaturi od 22o stupnjeva C oko 15-ak minuta.Skinite aluminijsku foliju,okrenite odreske i pecite još 10-ak minuta.

Energetska vrijednost:605 kJ(144 kcal)
Sastav:
Ukupne masnoće:9 g
Zasićene masnoće:3 g
Kolesterol:140 mg
Kalij:460 mg
Natrij:256 mg
Ukupni ugljikohidrati:13 g
Dijetna vlakna:11 g
Šećer(monosaharid):6 g
Bjelančevine:5 g

No comments:

Recepti Headline Animator