Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 7, 2008

Doboš torta


Potrebno:

Testo:

- 200 gr maslaca (margarina)
- 200 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanceta
- 1 - 2 kašičica ruma
- 200 gr brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 4 belanceta

Fil:

- 1 puding ukusa čokolade
- 20 gr kakaoa
- 150 gr šećera
- 1/2 litre mleka
- 250 gr maslaca (margarina)

Ukrašavanje:

- 300 gr šećera

Priprema:

Testo:

Maslac mešajte dok se ne zapeni i dodajte postepeno šećer,
vanilin šećer, žumance i rum.
U tu smesu umešajte, kašiku po kašiku,
prosejano brašno s praškom za pecivo
i na kraju veoma oprezno i čvrsti sneg.
Ispecite na srednjoj temperaturi (vreme pečenja 10 minuta)
pojedinačno 7 listova za tortu, stavljajući na svaki list
na dno posude po 3 kašike pripremljenog testa.

Fil:

Prašak za puding, kakao i šećer pomešajte sa 6 kašika
mleka a ostalo mleko neka zavri.
Skinite ga sa šporeta, sipajte otopljeni prašak
za puding i stavite da još jednom zavri.
Pustite da se puding ohladi ali ga često mešajte.
Ohladjenom pudingu dodajte kašiku po kašiku
penasto izmešani maslac (margarin), ali pazite da maslac
i puding ne budu prehladni, jer se onda zgrušaju.
Svaki od 7 listova testa namažite kremom i sastavite tortu.
Jedan list ostavite za gornji.

Ukrašavanje:

Šećer rastopite u prozirnu žutu tečnost kojom se
naglo preliva gornji list torte.
Nožem obeležite 12 delova torte
(nož pre obeležavanja zasecite u limun).

No comments:

Recepti Headline Animator