Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 7, 2008

Meksičke slane palaćinke

Potrebno je (za 4 osobe):

1 manja glavica crnog luka
1 kašika ulja
125 grama mlevene govedine
so, biber
1 ljuta aleva paprika
2 kašike pasulja iz konzerve
3 kašike kukuruza šećerca
1 ljuta papričica
2 paradajza
3-4 slane palačinke
40 g Gauda sira
peršun za ukras

Način pripreme:

Očistiti crni luk, oprati ga, a zatim sitno iseckati. Luk dinstati na ulju dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i sve peći na tihoj vatri. U ovu smesu dodati so, biber i alevu papriku. Ocediti pasulj i kukuruz. Papričice oprati, očistiti i iseći na kolutiće. Paradajz oprati, očistiti i iseći na sitnije komade. Sve dodati u meso, pažljivo promešati, pa peći oko 10 minuta.

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Ispeći 3-4 slane palačinke. Svaku palačinku filovati pripremljenim mlevenim mesom, pa ih poređati jednu do druge. Izrendati sir preko palačinki, pa ih zapeći 10 minuta. Peršun oprati, osušiti i iseckati nekoliko listića. Palačinke ukrasiti iseckanim peršunovim listom. Služiti dok je toplo.

Za ljuti ukus ovog specijaliteta mogu se koristiti meksički cili sos ili domaći ljuti pinđur i ljutenica iz zimnice.

No comments:

Recepti Headline Animator