Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 7, 2008

Čoko poljupci

Potrebno:

150 gr meda
soda bikarbona
15 gr ušećerene narandže
150 gr brašna
40 gr sitno seckanog
kandiranog voća

150 gr mlevenih badema
100 gr kandiranih višanja
200 gr marcipana
3 kašike limunovog soka
250 gr čokolade
za kuvanje

Priprema:

Med ugrejte u 4 kašike vode. Sodu bikarbonu rastvorite u malo vode i dodajte medu zajedno sa brašnom, kandirnim voćem i začinima. Smesu hladite pola časa a onda je razvucite na radno površini. Modlom ili čašom, vadite krugove prečnika 4 cm. Složite na podmašćen pleh i pecite 12-15 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Kada dobiju zlatastu boju kolačiće izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Marcipan sjedinite sa limunovim sokom, kandiranim višnjama i preostalim kandiranim voćem. Od ove smese pravite kuglice i po jednu stavite na svaki kolačić. Rastopite čokoladu i lagano prelijte svaki kolačić. Radite to na masnom papiru da bi poljupce kasnije lakše premestili u papirne šeširiće.
Ukrasite preostalim kandiranim višnjama.

No comments:

Recepti Headline Animator