Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 7, 2008

Džepići s breskvama

Sastojci(za 6 osoba):

Tijesto:

350 g glatkog brašna
100 g šećera u prahu
prstohvat soli
1/2 vrećice vanilin šećera
90 g maslaca
1,5 dl kiselog vrhnja
ribana korica 1/2 limuna
2 žumanjka, 1 jaje

Nadjev:

2,5 dl mlijeka
1/2 vrećice praška za puding
malo vanilin šećera
2 žumanjka
3 lijepe zrele breskve
2 žlice voćnog likera
3 žlice šećera

6 štapića badema
1 jaje za mazanje
papir za pečenje

Priprema:

Na radnu površinu prosijte brašno i šećer u prahu. U sredini udubite jamicu, uokolo porazmjestite listiće maslaca pa dodajte jaja i ostale sastojke (vidi sliku). Umijesite ne previše mekano tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i odložite u hladnjaku 2 sata. Prema uputi na vrećici zakuhajte puding od mlijeka, praška, šećera i vanilin šećera. Dok je još vruć primiješajte mu oba žumanjka. Kad se ohladi puding temeljito promiješajte ručnim mikserom.


Postupak:

Pećnicu ugrijte na 200C. Oprane breskve raspolovite, očistite od koštica i po prerezanom dijelu nakapajte likerom. Na radnoj površini posutoj brašnom tijesto istanjite valjkom u pravokutnik 50 x 30 cm, a zaostalo brašno pažljivo odstranite. Tijesto narežite na 6 kvadrata sa stranicama od po 14 cm. Od ostataka izrežite 6 manjih kvadrata za poklopce. Na velike kvadrate razdijelite kremu od pudinga u obliku većeg kruga. Obložite ih polovicama bresaka i jedan preko drugoga preklopite rubove kvadrata. Mjesto spoja prekrijte manjim kvadratima, pričvrstite ih štapićima badema (vidi sliku) pa kolačiće složite na lim obložen papirom. Premažite ih umućenim jajetom i pecite u ranije ugrijanoj pećnici oko 25 do 30 minuta do lijepe boje. Kolače ponudite tek pošto se sasvim ohlade.


No comments:

Recepti Headline Animator