Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 7, 2008

Sladoled

Potrebno:

5 jaja
10 supenih kašika šećera
2 dcl kisele pavlake
100 g mlečne čokolade ili čokolade za kuvanje
1 kesica vanilin šećera
2 kesice šlaga
čokoladne mrvice ili malo rendane čokolade

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca izlupati u čvrst sneg uz dodatak 5 kašika šećera i kesice vanilina. Žumanca penasto umutiti sa preostalih 5 kašika šećera. Čokoladu istopiti, pa primešati žumancima. Dodati i pavlaku, te sve dobro izmešati. Zatim mikserom umutiti šlag prema uputstvu sa kesice. Ulupan šlag i sneg od belanaca izručiti u smesu od žumanaca i sve lagano izmešati. Ostaviti u zamrzivač na nekoliko sati (najmanje 6 sati), kako bi se sladoled dobro zamrzao. Služiti posuto rendanom čokoladom ili gotovim čokoladnim mrvicama.

No comments:

Recepti Headline Animator