Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 7, 2008

Waldorfski puding

Sastojci :

2 veće kiselkaste jabuke (400 g)
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat muškatnog oraščića
4 žumanca
500 ml mlijeka
160 g šećera
1 žlica maslaca
1 žličica fino nasjeckanog đumbira
1 žlica limunova soka
80 g grožđica
30 g popečenih oraha

Postupak :

1. Jabuke ogulite i narežite na tanke ploške. Dodajte grožđice, limunov sok i đumbir.

2. U tavi zagrijte maslac, dodajte jabuke i pirjajte oko 1 minutu. Umiješajte 2 žlice šećera i nastavite pirjati 3 - 4 minute dok se jabuke blago ne karameliziraju. Prebacite mješavinu u okrugli vatrostalni kalup (promjera 25 cm).

3. U međuvremenu na srednje jakoj vatri zagrijte mlijeko. Uz neprestano miješanje dodajte razmućena žumanca, muškatni oraščić, vaniliju i preostali šećer. Prelijte ovom mješavinom jabuke.

4. Okrugli kalup stavite u vodenu kupelj i pecite na 160°C 45 - 50 minuta.


Posluživanje :

Prije posluživanja puding ohladite na sobnu temperaturu i pospite nasjeckanim orasima.

Savjet :

Za pečenje u vodenoj kupelji kalup s pudingom prekrijte folijom.

No comments:

Recepti Headline Animator