Sastojci :
2 veće kiselkaste jabuke (400 g)
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat muškatnog oraščića
4 žumanca
500 ml mlijeka
160 g šećera
1 žlica maslaca
1 žličica fino nasjeckanog đumbira
1 žlica limunova soka
80 g grožđica
30 g popečenih oraha
Postupak :
1. Jabuke ogulite i narežite na tanke ploške. Dodajte grožđice, limunov sok i đumbir.
2. U tavi zagrijte maslac, dodajte jabuke i pirjajte oko 1 minutu. Umiješajte 2 žlice šećera i nastavite pirjati 3 - 4 minute dok se jabuke blago ne karameliziraju. Prebacite mješavinu u okrugli vatrostalni kalup (promjera 25 cm).
3. U međuvremenu na srednje jakoj vatri zagrijte mlijeko. Uz neprestano miješanje dodajte razmućena žumanca, muškatni oraščić, vaniliju i preostali šećer. Prelijte ovom mješavinom jabuke.
4. Okrugli kalup stavite u vodenu kupelj i pecite na 160°C 45 - 50 minuta.
Posluživanje :
Prije posluživanja puding ohladite na sobnu temperaturu i pospite nasjeckanim orasima.
Savjet :
Za pečenje u vodenoj kupelji kalup s pudingom prekrijte folijom.
No comments:
Post a Comment