Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 22, 2007

Pastrmka zapečena u rerni

Potrebno:

1 kg pastrmke
500 ml slatkog vrhnja
100 g luka
2 kašike limunovog soka
2 kašike nasjeckanog peršuna
1 kašika vegete
Biber
2 kašike ulja
1 kašika prezli

Priprema:

Pastrmke očistite i operate,pa im makazama očistite peraje.Iznutra i izvana pospite ih vegetom i biberom.Nasjeckani luk i peršun pomiješajte s limunovim sokom,pa dobivenom smjesom napunite šupljinu pastrmke.Tako pripremljenu pastrmku stavite u nauljenu tepsiju,prelijte slatkim vrhnjem i pospite prezlama.Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni Celzijusa 40-45 minuta,uz povremeno prelijevanje umakom od pečenja.
Pečene pastrmke poslužite uz kuhani ili pire krompir.

No comments:

Recepti Headline Animator