Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 17, 2007

Čobanski ražnjići

Potrebno(za 4 osobe):

150 svinjskog filea
200 g teletine
200 g pilećeg bijelog mesa
2 paprike(300 g)
2 glavice crnog luka(300 g)
So,biber
1 supena kašika ulja
400 g barenog pirinča(kao prilog)
4 paradajza

Priprema:

Meso isjeći na komadiće,luk i papriku na komade,tako da se sve može što jednostavnije nabosti na štapiće.Naizmjenično nabadati različite vrste mesa,paprika i luk.Sve posoliti,pobiberiti i pržiti na zagrijanom ulju.Gotove ražnjiće servirati na obareni pirinač i uz kriške paradajza.Ovo će jelo biti još ukusnije ako dodate tartar sos.

Energetska vrijednost:330 kcal
Sadržaj bjelančevina:30 g(36 %)
Sadržaj ukupnih masti:5 g(13%)
Zasićenih masti:2 g
Holesterola:65 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:42 g(51 %)
Sadržaj natrijuma:50 mg
Sadržaj vlakana:5 g

No comments:

Recepti Headline Animator