Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 12, 2007

Punjena purica

Sastojci:
· 1 purica, teška otprilike 2 kg
· 20 dkg pureće jetre
· 20 dkg šampinjona
· 2 kriške kruha,
· mlijeko,
· 1/2 svežnjića peršinovog lišća
· 5 režnjeva češnjaka
· 8 dkg svježeg kravljeg sira
· 4 žlice maslinovog ulja
· 5 žlica maslaca
· 3 dcl suhog bijelog vina
· 3 dcl kokošje juhe
· sol, papar

Priprema:

Kruh narežite na kockice i samo malo navlažite mlijekom- neka se moći.Oljuštite i vrlo sitno nasjeckajte peršin i češnjak.Jetru i šampinjone narežite na kockice, pa propržite na maslacu.Primiješajte češnjak i peršin, ocijeđeni sir, sol i papar.Uključite pečnicu da se zagrije na 180 stupnjeva.Provjerite ima li na purici još perca koje treba isčupati. Zatim je izvana i iznutra operite i obrišite papirnatim ubrusima.Posolite i popaprite izvana iznutra.Napunite puricu nadjevom.Nadjev dobro utisnite u puricu.Otvor zatvorite uz pomoć čačkalice ili sašijte debljim koncem.Nauljite lim.U dno pečnice stavite široku posudu punu vrele vode, pa će se ljepše peći, a meso se neće zasušiti.Ponestane li u posudi vode, dolijte još, ali opet vrelu.Puricu uz pomoć kista omažite uljem.Stavite u lim, pa pecite 90 minuta. S vremena na vrijeme prelijevajte vinom i juhom.Prvo vrijeme puricu možete pokriti poklopcem ili aluminijskom folijom.Za vrijeme pečenja okrećite puricu 3-4 puta.Poslužite s povrćem.

No comments:

Recepti Headline Animator