Potrebno (za 4 osobe):
500 g bijelog pilećeg mesa
2 kašike maslinovog ulja
2 praziluka(300 g)
2 kašike paradajz pirea
20 g gustina
3 čena bijelog luka
So
400 g barenog pirinča
Priprema:
Dobro oprati praziluk,isjeći ga na 4 dijela uzduž i sitno poprijeko.Piletinu isjeći na kocke i dodati praziluk.Začiniti,naliti malo vode i dinstati na tihoj vatri uz stalno dodavanje malih količina mlake vode i povremeno miješati.U posebnoj posudi dobro izmješati gustin s paradajz pireom i mlakom vodom,tako da se dobije jednolična gusta tečnost.Kada je piletina izdinstana,dodati umućen paradajz.Polako promješati jelo i pustiti 5 minuta da se dinstaju zajedno meso i paradajz,stalno mješajući,tako da se dobije jednolična masa.Dodati sitno isjeckan bijeli luk.Služiti uz kuhani pirinač.
Energetska vrijednost:365 kcal
Sadržaj bjelančevina:33 g(37%)
Sadržaj ukupnih masti:9 g(22%)
Zasićenih masti:1 g
Holesterola:75 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:36 g(41%)
Sadržaj natrijuma:500 mg
Sadržaj vlakana:3 g
No comments:
Post a Comment