Potrebno:
1 kg teletine bez kosti
1 glavica luka
2-3 mrkve
Korijen celera i peršuna
Biber u zrnu
1 kašika vegete
Za umak od kopra:
30 g maslaca
30 g brašna
200-300ml supe
200 ml kiselog vrhnja
2 kašike narezanog kopra
Priprema:
Očišćeno povrće i teletinu stavide da se kuha u kipuću vodu.Dodajte biber u zrnu i vegetu,pa kuhajte na laganoj vatri 1,5-2 sata.Kuhanu teletinu izvadite i stavite na toplo mjesto.
Za umak:
Na ugrijanom maslacu kratko popecite brašno,zalijte supom u kojoj se kuhala teletina,umiješajte narezani kopar,kiselo vrhnje i kratko prokuhajte.
Kuhanu teletinu narežite na ploške,prelijte pripremljenim umakom i toplo poslužite s korjenastim povrćem iz supe.
No comments:
Post a Comment