Prilagođeno pretraživanje

Friday, November 16, 2007

Salata "Smajli"

Potrebno(za 4 osobe):

200 g kuhane cvekle
300 g kelja
So
300 g šargarepe
2 kruške
20 g fino isitnjenog parmezana

Za preljev:

100 g kisele pavlake
2 kašičice senfa
2 kašike vinskog sirćeta
Malo šećera
1 kašičica isitnjene mirođije


Priprema:

Isjecite na kriške kuhane cvekle.Očistite,operite i isjecite na trake kelj koji ćete potom balanširati u ključaloj vodi u roku od 2 minuta.Posolite cveklu i kelj.Oljuštite šargarepe i kruške pa ih isjecite na tanke kriškice.Sve servirajte u tanjire.

Za preljev:

Pomiješajte kiselu pavlaku,senf,vinsko sirće i šećer.U tu smjesu dodajte isitnjenu mirođiju pa njome nakapajte po salati.
Svaku porciju ukrasite sa parmezanom.

No comments:

Recepti Headline Animator