Potrebno(za 4 osobe):
200 g kuhane cvekle
300 g kelja
So
300 g šargarepe
2 kruške
20 g fino isitnjenog parmezana
Za preljev:
100 g kisele pavlake
2 kašičice senfa
2 kašike vinskog sirćeta
Malo šećera
1 kašičica isitnjene mirođije
Priprema:
Isjecite na kriške kuhane cvekle.Očistite,operite i isjecite na trake kelj koji ćete potom balanširati u ključaloj vodi u roku od 2 minuta.Posolite cveklu i kelj.Oljuštite šargarepe i kruške pa ih isjecite na tanke kriškice.Sve servirajte u tanjire.
Za preljev:
Pomiješajte kiselu pavlaku,senf,vinsko sirće i šećer.U tu smjesu dodajte isitnjenu mirođiju pa njome nakapajte po salati.
Svaku porciju ukrasite sa parmezanom.
No comments:
Post a Comment