Potrebno(za 4 osobe):
4 veća krompira
2 tunjevine
300 g sira od obranog mlijeka
20 g luka vlašca
Peršun
So,biber
2 glavice zelene salate
1 limun
Priprema:
Krompire dobro oprati i skuhati u ljusci.Tunjevinu otvoriti i ocijediti je od ulja.Pomiješati sir,tunjevinu,sitno sjeckani vlašac,peršun i začine pa sve dobro izmješati.Na dno tanjira poredati oprane i isjeckane listove zelene salate(mogu 2-3 vrste)koju prethodno treba poprskati sokom od limuna.Preko zelene salate staviti kuhani krumpir uzdužno sječen i djelimično “otvoren”.U zasječeni dio sipati masu od sira i tunjevine.Dekorisati i služiti toplo.
Energetska vrijednost porcije:345 kcal
Sadržaj bjelančevina:33 g(38%)
Sadržaj ukupnih masti:7 g(17%)
Zasićenih masti:2 g
Holesterola:22 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:39 g(44%)
Sadržaj natrijuma:700 mg
Sadržaj vlakana:8 g
No comments:
Post a Comment