Prilagođeno pretraživanje

Sunday, November 11, 2007

Srpska kajgana

Potrebno(za 4 osobe):

1 glavica crnog luka(100 g)
1 paprika(100 g)
2 paradajza(200 g)
50 g mesnate slanine
1 ljuta papričica
100 g mladog nemasnog sira
4 jajeta
So
400 g crnog hljeba
800 ml soka od grejpfruta

Priprema:

Na zagrijanom tiganju popržiti kockice slanine,pa dodati sitno sječen crni luk.Dinstati dok luk ne porumeni,pa dodati papriku isječenu na kocke.Kad paprika omekša,dodati sitno sječen paradajz i ljutu papričicu.Dinstati 2 minuta,pa uliti umućena jaja.Posoliti i na kraju dodati umućeni sir.Promješati da se jaja ispeku i servirati uz sok i crni hljeb.

Energetska vrijednost:545 kcal
Sadržaj bjelančevina:30 g(22%)
Sadržaj ukupnih masti:17g(28%)
Zasićenih masti:6 g
Holesterola:240 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:68 g(50%)
Sadržaj natrijuma:1300 mg
Sadržaj vlakana:7 g

No comments:

Recepti Headline Animator