Potrebno(za 4 osobe):
8 dag kukuruznog brašna
1,2 dl kiselog vrhnja(12% mliječne masnoće,8 velikih kašika)
1 čajna žlica biljnih začina
2 velike žlice sjeckanog lišća peršina
Velika žlica vinskog octa.
Priprema:
Zakuhajte 1,1l vode.U kiselo vrhnje dodajte kukuruzno brašno i sve polako ulijte u vodu koja vrije.Dodajte žlicu biljnih začina.Smanjite temperaturu kuhanja i,uz stalno miješanje,kuhajte 10-ak minuta.Prije posluživanja možete dodati žlicu vinskog octa i sjeckani list peršina.Poslužite s kukuruznim kruhom.
Energetska vrijednost(3 dl juhe):592 kJ(141 kcal)
Sastav:
Ukupne masnoće:5 g
Zasićene masnoće:2 g
Kolesterol:11 mg
Kalij:78 mg
Natrij:108 mg
Ukupni ugljikohidrati:20 g
Dijetna vlakna:0 g
Šećer(monosaharid):1 g
Bjelančevine:4 g
No comments:
Post a Comment