Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 26, 2007

"Mišići" od krumpira


Sastojci :

600 g bijelog krumpira,
200 g brašna,
1 jaje,
umak od rajčice (kupovni, za preljev),
ribani Parmezan.

Kako pripremiti :


U Toskani valjuške od krumpira nazivaju "mišići". Krumpir operite, stavite u lonac, prelijte hladnom vodom i kuhajte. Kuhani krumpir ogulite dok je topao i usitnite gnječilicom. U zdjeli krumpiru primiješajte brašno, jaje i prstohvat soli. Tijesto izradite u homogenu smjesu. Tijesto razvaljajte u valjčiće promjera 1 cm, koje ćete narezati na komadiće dužine 2 cm. Prije kuhanja, svaki valjušak prislonite na stražnju stranu sita (ili na vilicu) kako bi dobio rebrasti ukras. U međuvremenu zakuhajte vodu koju ste prethodno posolili. Kad voda zavri, dodajte valjuške i pustite da se kuhaju nekoliko minuta. Kad valjušci isplivaju na površinu, pokupite ih šupljikavom žlicom. Valjuške stavite u zdjelu, začinite umakom od rajčica, pospite parmezanom i poslužite vruće. Osim rajčicom, valjuške možete začiniti i mesnim umakom, ili samo maslacem i sirom.

No comments:

Recepti Headline Animator