Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 17, 2007

Pileće rolnice na kineski način

Potrebno(za 4 osobe):

300 g pilećeg bijelog mesa
3-4 polovine kajsija iz kompota
50 g siratrapista
4 velike kašike pekmeza od kajsija
1 kašičica karija
1 kašičica ljutog senfa
1 kašičica limunovog soka
1 kašika ulja
2 kašike soja sosa
So,biber
300 g kuhanog pirinča

Priprema:

Meso rastanjiti i izlupati,posoliti i pobiberiti ga.Kajsije ocijediti od soka i isjeći na kriške a sir na tanke trake.Pekmez pomiješatisa karijem,senfom,biberom i limunovim sokom,malo posoliti.Ovom masom namazati svaki komad mesa,pa na to staviti voće i sir,zatim urolati i pričvrstiti čačkalicom.U tiganju,na zagrijanom ulju,pržiti rolnice,dok ne porumene sa svake strane.Tada dodati soja sos i 50 ml soka iz kompota,poklopiti i kuhati 10-ak minuta.Obavezno poslužiti uz pirinač kuhan u slanoj vodi.

Energetska vrijednost:340 kcal
Sadržaj bjelančevina:24 g(28%)
Sadržaj ukupnih masti:8 g(22 %)
Zasićenih masti:3 g
Holesterola:55 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:42 g(50%)
Sadržaj natrijuma:1000 mg
Sadržaj vlakana:1 g

No comments:

Recepti Headline Animator