Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 17, 2007

Piletina na kineski način

Potrebno:

450 pilećih prsa bez kožice
3 paprike(crvena,žuta,zelena)
2 kašike soja umaka
2 kašike rižinog vina-sake(možete ga nabaviti u trgovinama zdrave hrane)
1 kašičica svježa ribanog đumbira
2 glavice luka
2 bjelanjka
4 kašike kukuruznog brašna
So
Ulje
1 kašika sjeckanog svježeg đumbira

Priprema:

Meso operate,osušite i narežite na kockice.Paprike operate,očistite od sjemenki i narežite na sitne kockice.Soja umak,rižino vino i naribani đumbir pomiješajte te u tu smjesu stavite meso da se marinira 30 minuta pokriveno u frižideru.Pripremite tijesto za pohovanje:luk nasjeckajtena sitno,a bjelanjke umutite u snijeg sa malo soli.U bjelnjke dodajte luk,2 kašike brašna,i nasjeckani đumbir.U vok ili dublju tavu dodajte veću količinu ulja.Komadiće mariniranog mesa umočite u ostatak brašna,zatim u smjesu sa bjelancima i stavite da se prže dok ne postanu hrskavi.Paprike koje ste sitno narezali na kratko prodinstajte na ostatku ulja,ocijedite na kuhinjskoj salveti višak masnoće i poslužite s mesom.

No comments:

Recepti Headline Animator