Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 22, 2007

Juha od janjetine i povrća

Potrebno(za 5 osoba):

40 dag janjećeg vrata
40 dag zeljenja za juhu
30 dag svježe rajčice
20 dag luka
2 režnja češnjaka
2 lista lovora
10 dag sirove oprane riže.

Priprema:

Janjetinu dobro operate i očistite od vidljive masnoće.Pri kupnji zamolite mesara da vam nasiječe vratni dio kralježnice.Povrće očistite,rajčicu ogulite i očistite od sjemenki.Luk i češnjak očistite.U hladnu vodu stavite kuhati meso.Kad zavrije,cjediljkom pokupite pjenu.Dodajte u juhu oprano povrće i lovorov list te kuhajte na laganoj vatri 2 sata.Juhu ocijedite u drugu posudu,a meso i povrće stavite na toplo.U međuvremenu možete skuhati rižu(3 velike žlice kuhane riže po osobi ili 60g).

Energetska vrijednost(s rižom):966 kJ(230 kcal)

Ukupne masnoće:6 g
Zasićene masnoće:1 g
Kolesterol:50 mg
Kalij:833 mg
Natrij:507 mg
Ukupni ugljikohidrati:24 g
Dijetna vlakna:3 g
Šećer(monosaharid):8 g
Bjelančevine:20 g

No comments:

Recepti Headline Animator