Potrebno(za 4 osobe):
400 g bresaka iz kompota
200 ml jogurta od obranog mlijeka
120 g sira od obranog mlijeka
Pola limuna
6 kapi zaslađivača
10 g vanilin šećera
20 g želatina
100 ml biljne pavlake
4 holipa
Priprema:
Breskve ocijediti i ispasirati viljuškom.Breskvama dodati jogurt,sir,sok i koru limuna,vanilin šećer i zaslađivač.Želatin otopiti.Zagrijati i pažljivo dodati u krem.Krem ohladiti,dodati ulupanu pavlaku i sipati učaše,te čuvati u frižideru do serviranja.Dekorisati holipima.
Energetska vrijednost:195 kcal
Sadržaj bjelančevina:11 g(22%)
Sadržaj ukupnih masti:4 g(20%)
Zasićenih masti:3 g
Holesterola:4 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:30 g(58%)
Sadržaj natrijuma:110 mg
Sadržaj vlakana:2 g
No comments:
Post a Comment