Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 17, 2007

Pita sa šampinjonima

Potrebno(za 4 osobe):

500 g kora za pitu
400 g svježih šampinjona
200 ml mlijeka
5 jaja
200 ml kisele pavlake
100 ml kisele vode
50 g putera
1 glavica luka
Ulje
So,mljeveni crni biber

Priprema:

Glavicu luka sitno isječemo i pržimo u tiganju sa rastopljenim puterom.Šampinjone siječemo na listove i dodamo u tiganj kada luk omekne.U dubljem sudu mutimo jaja žicom za mućenje.Posolimo,dodamo pavlaku,mlijeko,kiselu vodu i miješamo dok se sastojci ne sjedine.U nauljenu tepsiju stavimo jednu koru presavijenu na pola.Na nju stavimo još jednu koru ostavljajući krajeve van tepsije.Potom na kore nanesemo fil od šampinjona.Preko stavimo još jednu koru i krajeve uvijemo ka unutrašnjosti.Potom redamo naizmjenično fil i kore dok ne potrošimo cijeli fil.Posljednju koru savijemo na pola i stavimo u tepsiju.Pokrijemo krajevima od prve kore.Siječemo pitu na parčad I preko nanesemo preljev od jaja i pavlake.Pečemo 45 minuta na 250 stepeni Celzijusa.Stepenasto rdamo parčad pite.Na svako parče stavimo krišku paradajza.Na parče pite stavimo 4 kugle kisele pavlake.
Uz ovo jelo predlažemo da popijete kvalitetno suho vino.

No comments:

Recepti Headline Animator