Potrebno(za 4 osobe):
600 g mladog krompira
250 g tunjevine
1 veza mladog luka
2 paradajza(300 g)
1 čena bijelog luka
1 supena kašika maslinovog ulja
1 limun
50 ml vinskog sirćeta
So
Peršun
Priprema:
Kuhani krumpir presjeći napola i sjediniti ga sa ostalim sastojcima.Mladi luk isjeći na komade dužine 2 cm,paradajz isjeći na kriške,bijeli luk sitno isjeći.Začiniti i servirati.Dekorisati limunom.
Energetska vrijednost:250 kcal
Sadržaj bjelančevina:19 g(31%)
Sadržaj ukupnih masti:9 g(32%)
Zasićenih masti:1 g
Holesterola:20 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:23 g(37%)
Sadržaj natrijuma:1100 mg
Sadržaj vlakana:6 g
No comments:
Post a Comment