Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 22, 2007

Škembe

Potrebno:

30 g goveđih kostiju
4 dkg riže
30 dkg goveđeg trbuha(škembe)
5 dkg masnoće
2 dkg brašna
So,biber
Mljevena paprika
Sirće
2 dkg mladog masla
1 jaje

Priprema:

Goveđi trbuh upola skuhajte u vodi i isjeckajte na komade.Nastavite kuhati u vodi.Dodajte rižu,a kad riža bude do pola skuhana,zamijesite malo brašna s vodom i smjesu polako sipajte u jelo i miješajte dok se brašno ne skuha(čorba treba da vri 10-15 minuta).Na kraju čorbu začinite istopljenim maslacom.

Savjet:

Nakon što je kuhana čorbu možete začiniti umućenim jajetom.Prilikom serviranja dodajte začine i malo sirćeta.

No comments:

Recepti Headline Animator