Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 17, 2007

Punjene tikvice na vrtlarski način

Potrebno (za 4 osobe):

6 tikvica(800 g)
1 paradajz(150 g)
1 praziluk (150 g)
300 g kuhanog pirinča
200 g pečuraka
Peršun
So,biber
600 g paradajz pelata
Struk mladog luka
2 supene kašike ulja
300 ml bijelog vina
30 g parmezana

Priprema:

Tikvice oprati i odsjeći im dio pri peteljci.Kašičicom izdubiti tikvice.Praziluk,pečurke i paradajz oprati i sitno isjeći.Na umjereno zagrijanom ulju dinstati povrće,pa dodati bareni pirinač,začiniti i masom puniti tikvice.U drugom tiganju dinstati sitno sječen crni luk,dodati pelat i crno vino,začiniti i ostaviti da prokuha.Ovaj sos sipati u činiju,poredati punjene tikvice,posuti parmezanom i peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni Celzijusa.


Energetska vrijednost:335 kcal
Sadržaj bjelančevina:11 g(13%)
Sadržaj ukupnih masti:10 g(27%)
Zasićenih masti:2 g
Holesterola:7 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:37 g(60 %)
Sadržaj natrijuma:700 mg
Sadržaj vlakana:9 g

No comments:

Recepti Headline Animator