Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 13, 2007

Teleća jetrica

Potrebno:

· 1/2 kg telećih jetrica
· 1/2 kg luka
· 3 žlice maslinovo ulja (bolje je maslinovo, ali može i obično suncokretovo)
· malo vode za podlivanje
· vezica peršina
· sol i papar po ukusu

Priprema:

Jetricu očistite od žila (kako ne bi bila žilava nakon pirjanja) i narežite na tanke ploškice. U veliku tavu na zagrijano ulje dodajte sitno narezani luk. Pirjajte luk na umjerenoj vatri dvadesetak minuta i podlivajte s kojoj žlicom vode (po potrebi). Luk treba biti potpuno mekan pa pojačajte vatru i dodajte očišćenu i tanko narezanu jetricu. Tanko narezana trebala bi se brzo ispeći (ne duže od 3-4 minuta) zato je važno jelo pripremati na velikoj, širokoj tavi.
Kad je jetrica pečena, kuhanje je gotovo. Maknite s vatre i tek onda začinite solju, paprom i pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite s palentom ili rižom.
Za vrijeme pirjanja, umjesto vode, možete podlivati vinom, a možete dodati i jednu žlicu acceta balsamica. Također, nekima će pasati i gotovu jetricu posuti usitnjenim češnjakom. Mi preporučujemo da probate osnovni recept i da ga potom modificirate prema svojem okusu.

No comments:

Recepti Headline Animator