Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 17, 2007

Pastrmka u umaku od kopra

Potrebno:

4 pastrmke
1 manji luk
Lovorov list
Pola kašičice bibera u zrnu
1 grančica celera i peršuna
1,2-1,5 l vode
2 kašike vegete
4 kriške limuna

Za umak od kopra:

250 ml vrhnja za kuhanje
150 ml vode u kojoj se kuhala riba
2 kašike narezanog kopra
2 kašike limunovog soka
So,biber
1 kašičica škrobnog brašna

Priprema:

U prokuhanu vodu stavite biber,list lovora,list celera i peršuna,limun oguljen i na četvrtine narezan luk i vegetu.Dodajte ribu i kuhajte je na laganoj vatri 10-15 minuta.
Kuhanu ribu poslužite s umakom od kopra koji ćete pripremiti na slijedeći način:
U manju posudu ulijte vodu u kojoj se kuhala riba,dodajte vrhnje kopar,limunov sok i škrobno brašno koje ste razmutili u malo vode.Umak malo posolite i kuhajte na laganoj vatri 2-3 minute.

No comments:

Recepti Headline Animator