Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 13, 2007

Jabuke s listovima paprene metvice

Potrebno:

2 kg malih jabuka
Sok od 2 limuna
500 g šećera
1 štapić vanilije
½ svežnja svježe paprene metvice

Priprema:

Jabuke ogulite,prepolovite i odstranite jezgru.U lonac ulijte vodu,dodajte polovicu limunovog soka,zakuhajte i jabukete kuhajte 2 minute.Plodove ohladite u ledeno hladnoj vodi.Zakuhajte 1 l vode s šećerom.Štapić vanilije prerežite po dužini i sastružite srž.Zajedno s ostatkom soka dodajte u sirup.Metvicu pažljivo operate,tapkajući osušitei istrgajte na komadiće.Naizmjenice posložite jabuke i metvicu do 2 cm ispod ruba u pripremljene i još vruće staklenke.Prelijte vrućim sirupom.Na kraju staklenke zatvorite I sterilizirajte 30 minuta.

No comments:

Recepti Headline Animator