Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 26, 2007

Gnijezda Gallé

Sastojci :
200 g šampinjona, 8 jaja, suho bijelo vino, maslinovo ulje.Za majonezu: 1 jaje i 1 žumanjak, senf, limun, maslinovo ulje.

Kako pripremiti :
Da biste napravili majonezu, razbijte jaje u zdjeli, dodajte žumanjak, žličicu senfa i malo soli. Dodajte kap ulja i miješajte metlicom uvijek u istom smjeru (ili se poslužite mikserom, kojeg podesite na najmanju brzinu). Kada se umak zgusne, dodajte još malo ulja (kap po kap). Trebat će vam ukupno čaša ulja. Na kraju majonezu začinite sokom od polovice limuna. Gljive očistiteočistite i operite. Narežite ih na komadiće i popirjajte na 3-4 žlice ulja. Dodajte sol i papar, podlijte s pola čaše bijelog vina i pustite da tekućina ishlapi. Skuhajte jaja (6-7 minuta), prepolovite ih i uklonite žumanjke. Gljive usitnite mikserom zajedno s tvrdo kuhanim žumanjcima (dva žumanjka ostavite za ukras) i tako pripremljenom kremom napunite jaja. Na svako jaje stavite 2 žlice majoneze i malo pasiranog žumanjka.

No comments:

Recepti Headline Animator