Potrebno:
800-1 kg teletine od buta
1 glavica luka
2-3 karanfilića
3 lista lovora
1 stabljika i list celera
3 kašičice Vegete
Za umak:
200 g tunjevine
200 g majoneze
1 kašičica kapara
Sok od 1 limuna
100 ml supe u kojoj se kuhalo meso
Za ukrašavanje:
Kuhana jaja
Kisele krastavice
Crne I zelene masline
Kapari
Priprema:
Meso stavite da se kuha u toplu vodu.Luk očistite i nabodite karanfilićima pa zajedno s lovorovim listom,celerom i Vegetom stavite da se kuha s mesom.Kuhajte oko 45 minuta,sklonite s ringlet,ostavite meso u supi da se ohladi,a zatim ga izvadite iz supe,i ostavite u frižideru preko noći.Tunjevinu ocjedite i izmješajte mikserom zajedno s nekoliko kapara.Dodajte limunov sok i majonezu,malo supe u kojoj se kuhala teletina,izmiješajte i rashladite.
Dobro rashlađeno meso narežite na sasvim tanke kriške,posložite ih na pladanj i prelijte umakom od tunjevine.Ovo jelo možete ukrasiti maslinama,kaparima,peršunom,kuhanim jajima i sl.
No comments:
Post a Comment