Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 26, 2007

Patlidžani u umaku od rajčice i češnjaka

Sastojci za 4 osobe:

500 g patlidžana
sol
4 žlice maslinova ulja
80 g nasjeckanog luka
3 češnja češnjaka
400 g Pelata Podravka
125 ml vode
½ žličice šećera
1 žličica Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 žlica svježe nasjeckanog bosiljka
prstohvat smrvljenog crnog papra

Priprema:

1. Patlidžane narežite na trake duge i široke 1 cm. Posolite ih i ostavite stajati 30 minuta. 2. Isperite patlidžane pod mlazom hladne vode i osušite na upijajućem papiru.
3. Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane do smeđe boje.
4. Na preostalom ulju popecite luk i protisnuti češnjak, dodajte pelate zgnječene vilicom, vodu, šećer, koncentrat rajčice, bosiljak, papar i zagrijte do vrenja.
5. Kuhajte na laganoj vatri nepokriveno oko 10 minuta dok umak ne postane gust. Dodajte pečene patlidžane.

No comments:

Recepti Headline Animator