Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 13, 2007

Paelja s paradajzom

Potrebno(za 4 porcije):

150 g pirinča
4 paprike
200 g tikvica
5 paradajza
1 glavica crnog luka
2 kašike vrućeg ulja
100 ml čorbe od povrća
Sol,biber
Sok od limuna
Isjeckani bosiljak.

Priprema:

Skuhajte pirinač.Operite,očistite i isjecite na kocke paprika,tikvice i paradajz.Oljuštite i isjeckajte luk koji ćete potom ispeći u vrućem ulju.U istu posudu dodajte i papriku i tikvice,pa sve zajedno pecite još 5 minuta.Ocijedite pirinač pa ga pomiješajte s povrćem.Smjesu prelijte s čorbom od povrća,pa je kuhajte još 5 minuta,a zatim dodajte paradajz.U jelo dodajte sol,biber i sok od limuna,pa ga ukrasite isjeckanim bosiljkom.

Kalorijska vrijednost:924 Kj/220 kcal.

No comments:

Recepti Headline Animator