Prilagođeno pretraživanje

Monday, November 26, 2007

Menta sos

Sastojci :

2 kašike kisele pavlake,
1 kašika majoneze,
1 kašika soka od limuna,
kesica čaja od mente (nane).

Kako pripremiti :


Pomešajte pavlaku, majonez i sok od limuna. Kesicu čaja otvorite, sadržaj istresite u sos, pa dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Pre služenja ostavite da odstoji oko pola sata na sobnoj temperaturi, da bi menta razvila svoju aromu. Ovaj sos je najukusniji kada se jede uz jagnjetinu sa ražnja, međutim odličan je i kao prilog uz vešalice i dimljena mesa. Kesicu čaja možete da zamenite sa pola šake sveže nane, sos će biti podjednako ukusan. Ne plašite se da isprobate mentu kao začin, ima izuzetno osvežavajući ukus, koji se posebno slaže sa mesom.

No comments:

Recepti Headline Animator