Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 17, 2007

Rolovana piletina na prokelju

Potrebno(za 4 osobe):
550 g pilećeg bijelog mesa
8 tankih listova pršute(100 g)
1 supena kašika ulja
So,biber,origano
800 g prokelja
2 supene kašike maslinovog ulja
200 ml kisele pavlake
400 g crnog hljeba

Priprema:

Pileće bijelo meso urolovati u pršutu,zakačiti čačkalicama i popržiti na malo ulja u tiganju.Izvaditi iz tiganja i staviti na papirnu salvetu da upije višak masnoće.U preostalu masnoću dodati kiselu pavlaku i origano i skinuti s vatre.Očišćen i opran prokelj obariti u slanoj kipućoj vodi,ocijediti i sotirati na malo maslinovog ulja.Na dno tanjira staviti prokelj,preko poredati piletinu i sve preliti otopljenom pavlakom.Servirati uz crni hljeb.

Energetska vrijednost:670 kcal
Sadržaj bjelančevina:52 g(31 %)
Sadržaj ukupnih masti:26 g(31%)
Zasićenih masti:9 g
Holesterola:106 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:62 g(38 %)
Sadržaj natrijuma:1400 mg
Sadržaj vlakana:13 g

No comments:

Recepti Headline Animator