Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 13, 2007

Ljuta čorba

Potrebno:

1 limenka smeđeg graha
1 kašičica tabasca
1 kašičica mljevene crvene paprika
1 kašika vegete
2 kašičice narezane nane
1 kašika nasjeckanog peršuna
2 kašičice škrobnog brašna
3-4 kašike ulja
200 ml pasiranog paradajza
1 glavica luka
1 limenka kukuruza
Pola kašičice bibera

Priprema:


Na ulju kratko popecite luk narezan na kriške.Posudu sklonite s vatre,dodajte crvenu mljevenu paprika i zalijte s oko 100 ml vode,pa dinstajte 10-ak minuta.Nakon toga umijepajte ocijeđeni grah iz limenke,kukuruz,pasirani paradajz,škrobno brašno koje ste razmutili s malo vode i vegetu.Sve dobro promiješajte i zajedno kratko prokuhajte.Na kraju dodajte biber,Tabasco,nanu i nasjeckani peršun,a po potrebi dodajte još oko 100 ml vode.Pripremljeni grah stavite u vatrostalnu posudu i zapecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Grah poslužite uz salatu po želji ili kao prilog uz kuhane kobasice.

No comments:

Recepti Headline Animator