Prilagođeno pretraživanje

Saturday, November 17, 2007

Zapečeni medaljoni

Potrebno(za 4 osobe):

600 g svinjskog filea
4 pečurke
100 g sira od obranog mlijeka
400 g kuhanog pirinča
1 paprika(150 g)
1 paradajz(150 g)
2 supene kašike ulja
So,biber
Peršun

Priprema:

Svinjski file isjeći na komade i izlupati tučkom za meso,formirati medaljone,začiniti i zapeći na zagrijanom ulju.Medaljone preručiti u manji pleh,a preko svakog medaljona staviti “kapicu” pečurke,pa sve preliti razmućenim sirom.Zapeći u rerni 10 minuta na 220 stepeni Celzijusa.Za to vrijeme,na umjereno zagrijanom ulju,prodinstati paprika isječenu na kockice i sitno isječen paradajz.U omekšalo povrće dodati obareni pirinač,začiniti i sve promješati.Na dno tanjira staviti varivo,a odozgo gotove medaljone.

Energetska vrijednost:440 kcal
Sadržaj bjelančevina:35 g(32%)
Sadržaj ukupnih masti:20 g(40%)
Zasićenih masti:6 g
Holesterola:80 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:32 g(28%)
Sadržaj natrijuma:850 mg
Sadržaj vlakana:3 g

No comments:

Recepti Headline Animator